Cele mai bune tratamente pentru pielea matură – spuneţi la revedere ridurilor!

Pielea matură poate fi capricioasă. Aceasta necesită îngrijire specială pentru a-şi menţine elasticitatea şi hidratarea pentru mai mult timp. Ce tratamentele pentru piele matură merită testate pentru a ascunde semnele de îmbătrânire şi pentru a reda tinereţea pielii?

Unele persoane ar putea fi surprinse de faptul că termenul piele matură se aplică tenului femeilor de 30 de ani. După trecerea pragului magic de 25 de ani, procesele care apar la nivelul pielii, precum şi necesităţile acesteia, se schimbă – pielea începe să îmbătrânească. Aceasta se deshidratează şi îşi pierde elasticitatea mai uşor, din cauza deficitului de colagen, elastină şi apă. Apoi, apar primele riduri. Cu vârsta, fluxul sanguin la nivelul pielii, de asemenea, se reduce, dând pielii un aspect întunecat şi tern.

Aceste sunt doar câteva din schimbările care apar la nivelul pielii de-a lungul anilor. Desigur, procesul de îmbărânire a pielii progresează treptat. În orice caz, pielea uscată, sensibilă şi predispusă la alergii îmbătrâneşte cel mai rapid. De ce? Deoarece aceste tipuri de piele sunt mai subţiri şi mai delicate şi, astfel, sunt protejate mai puţin împotriva factorilor externi precum soarele, care accelerează îmbătrânirea.

Cum se îngrijeşte pielea matură?

Îngrijirea corespunzătoare a pielii poate minimaliza unele efecte nedorite ale îmbătrânirii pielii. Merită să respectaţi câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să menţineţi condiţia adecvată a pielii pentru mai mult timp. Frumuseţea este, într-adevăr, în mâinile noastre.

Principiile de bază ale îngrijirii pielii mature:

  1. Protecţie solară – expunerea la soare facilitează îmbătrânirea şi soarele deshidratează pielea, evidenţiind ridurile şi cauzând decolorare; acest efect poartă denumirea de fotoîmbătrânire.
  2. Exfoliere regulată – este un tratament ideal pentru pielea matură deoarece curăţă reziduurile de celule moarte ale pielii şi accelerează procesul de reînnoire celulară.
  3. Cosmetice pentru piele matură – merită să aplicăm zilnic produse cosmetice anti-îmbătrânire care conţin ingrediente ce oferă pielii un nivel corespunzător de hidratare şi vitalitate, îmbunătăţind, de asemenea, elasticitatea, de exemplu, acid hialuronic, coenzima Q10, vitamina C, retinol, fitohormoni etc.

Tratamente pentru pielea matură

Metodele de îngrijire efectuate acasă nu funcţionează întotdeauna suficient de bine. Atunci când avem nevoie de o susţinere mai puternică sau dorim să vedem efecte clare şi imediate, ar trebui să alegem dintr-o gamă specială de tratamente de înfrumuseţare profesionale de întinerire a pielii. Care dintre acestea merită testate?

FACELIFT VOLUMETRIC

Recomandată în multe saloane de frumuseţe, este un tratament de întinerire care presupune injectarea acidului hialuronic sau polilactic sub pielea. De ce? Pentru a mări volumul ţesuturilor şi pentru a întinde pielea în zonele lipsite de elasticitate, unde apar riduri. Facelift-ul facial volumetric îmbunătăţeşte aspectul pielii, netezeşte ridurile, conferă fermitate şi chiar ridică pomeţii, care pot deveni lăsaţi cu vârsta. Un tratament volumetric bine efectuat poate contura ovalul feţei. Efectul este imediat şi durează până la doi ani. Din păcare, preţul tratamentului este ridicat.

SONOFOREZĂ

O procedură de întinerire mai puţin invazivă, pe bază de ultrasunete. O combinaţie special preparată de ingrediente active sub formă de fiole este aplicată la nivelul feţei. Aceasta include ceramide, aminoacizi, colagen, elastină, vitaminele A + C + E, acid hialuronic, aloe şi fitohormoni, toate aceastea reprezentând tot ce are nevoie pielea matură. Prin vibraţiile generate de untrasunete, substanţele sunt absorbite în cele mai profunde straturi ale pielii şi acţionează cât mai intensiv posibil. Sonoforeza netezeşte, hrăneşte şi întinereşte pielea, îmbunătăţindu-i, în acelaşi timp nuanţa.

UMPLEREA RIDURILOR

Unele dintre cele mai populare tratamente sunt cele de umplere a ridurilor. Umplerea ridurilor cu acid hialuronic, de exemplu, este un tratament similar celui volumetric, dar cu câteva diferenţe. Efectul durează mai puţin – aproximativ un an. În orice caz, în timpul procedurii, agentul de umplere este injectat doar în zonele afectate de riduri. Obiectivul este de a netezi pielea şi de a reduce aspectul ridurilor, nu de a îmbunătăţi conturul feţei, ca în cazul versiunii mai costisitoare a tratamentului de lifting.

LIFTING FACIAL CU FIRE

O alternativă interesantă la procedura de lifting pe bază de acid este utilizarea firelor de lifting şi revitalizare. Dacă nu vă atrage idee de operaţie, atunci aceasta va fi o soluţie optimă. Este un tratament pentru piele matură, care constă în plasatea unui fir sub piele. Acesta este introdus printr-un ac. Rolul său este de a ridica anumite părţi ale feţei şi de a menţine un nivel adecvat de întindere a pielii. Firele de lifting ajută la modelarea sprâncenelor, mandibulei, gâtului, decolteului şi chiar a bustului.

FOTOÎNTINERIRE

Pentru persoanele care doresc să beneficieze de proprietăţile interesante ale tratamentelor pentru piele matură, dar preferă metode mai puţin invazive, fotoîntinerirea este o procedură ideală. În acest caz, se acţionează la nivelul pielii cu lumină intens pulsată, denumită IPL, cu intensitate şi lungime de undă corespunzătoare. Astfel, pielea este încălzită şi stimulată pentru a produce colagen şi elastină. Fotoîntinerirea reduce decolorarea, conferă elasticitate, îngustează porii şi minimalizează vizibilitatea capilarelor sparte. Tratamentul este non-invaziv şi nu necesită pregătire specială. Din păcate, persoanele sub tratament medical, care măreşte fotosensibilitatea, nu pot recurge la acest tip de terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Creionul profesional de stilizare Nanobrow Eyebrow Pencil: Trasformați-vă privirea în doar câțiva pași!

mie mart. 31 , 2021
Acestea sunt întrebările frecvente la care trebuie să răspundem. Alegerea creionului potrivit de sprâncene nu trebuie să fie deloc dificilă. Trebuie doar să îl alegeți pe cel mai eficient, care primește recenzii și feedback pozitiv online și, mai presus de toate, oferă rezultatele dorite. Descoperiți Nanobrow Eyebrow Pencil, un creion […]
cele mai bune produse cosmetice pentru sprancene