Întreținerea Manichiurilor Făcute Acasă

Știm cu toții cât de minunat este să ai unghiile perfecte și proaspăt manichiurate. Dar să le menții astfel poate fi destul de provocator, mai ales că acum multe dintre noi ne facem manichiura acasă.

Care sunt secretele întreținerii perfecte a manichiurii?

Astăzi, vom împărtăși cu voi unele dintre cele mai bune sfaturi și trucuri pentru întreținerea manichiurii acasă. Vom discuta despre metodele de prevenire a deteriorării semilacului, cum să menținem cuticulele sănătoase și multe altele.

Pregătește-ți Unghiile Corect

Primul pas vital în menținerea manichiurii acasă este pregătirea corectă a unghiilor. Acest lucru implică îndepărtarea completă a lacului de unghii vechi, tăierea, pilirea și curățarea unghiilor în mod corespunzător.

Cum să Îndepărtezi Eficace Semilacul

Pentru a îndepărta semilacul, veți avea nevoie de 100% acetonă și foiță de aluminiu. Îmbibă un disc de vată în acetonă, aplică-l pe unghie, înfășoară foila de aluminiu în jurul degetului și lasă-l să acționeze timp de 10 minute. După aceea, îndepărtează folia și exfoliază semilacul cu un băț de portocală. Apoi, folosește un buffer pentru a elimina resturile de semilac.

Îngrijirea Cuticulelor

Menținerea cuticulelor sănătoase este esențială pentru un aspect general al unghiilor. Există uleiuri speciale pentru cuticule disponibile pe piață care ajută la hrănire și hidratare. Poți chiar să îți faci propriul ulei de cuticule, amestecând ulei de jojoba, vitamina E și ulei esențial de lavandă.

Tăierea și Pilirea Unghiilor

Unghiile trebuie să fie tăiate și pilete într-o manieră care să prevină creșterea acestora în piele. Este ideal să le lași să fie mai lungi decât cuticulele pentru a preveni infecțiile și inflamațiile.

Aplicarea Lacului de Unghii

Pentru a aplica lacul de unghii în mod corespunzător, este esențial să începi cu o bază. Aceasta va proteja unghia de coloranții din lacul de unghii și va oferi o suprafață netedă pentru aplicarea acestuia.

Întreținerea Manichiurii

Odată ce manichiura este finalizată, întreținerea corectă este cheia pentru a o menține intactă cât mai mult timp posibil. Încearcă să eviți apa fierbinte, deoarece aceasta poate provoca crăparea semilacului. În plus, evită drama contactului cu substanțe chimice sau solvenți, deoarece acestea pot deteriora semilacul.

Utilizarea Top Coat

Pentru o durabilitate și strălucire mai mare a manichiurii, aplicarea unui top coat este esențială. Acesta protejează semilacul de zgârieturi și de factorii de mediu. Trebuie să fie reaplicat o dată la 2-3 zile pentru o protecție optimă.

În Concluzie

Întreținerea manichiurii acasă necesită puțin timp și efort, dar cu puțină practică și cunoaștere, poate deveni o rutină plăcută și relaxantă. De la pregătirea unghiilor până la aplicarea lacului de unghii și îngrijirea acestora ulterioară, fiecare pas este esențial pentru a menține manichiura intactă și fără defecte. Nu uita, unghiile frumoase sunt un semn al îngrijirii de sine și al respectului pentru sine.

Următorul articol

Înlocuirea uleiului de nucă de cocos cu ulei de babassu, ca o sursă naturală și sănătoasă de grăsimi esențiale

sâm mai 6 , 2017
Cu unele dintre cele mai sănătoase grăsimi esențiale, uleiul de nucă de cocos este o parte vitală a unei diete echilibrate. Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos poate fi destul de scump și poate fi greu de găsit. Acest lucru poate lăsa oamenii să caute o altă sursă […]