Toate femeile – chiar şi cele care o comit – ştiu că cea mai mare greşeală (în ceea ce priveşte frumuseţea) este de a merge la culcare fără a se demachia. În orice caz, aceasta este doar una dintre multele greşeli în îngrijirea zilnică a frumuseţii. Unele dintre acestea sunt efectuate inconştient, de aceea, vă prezentăm mai jos o listă de obiceiuri proaste care trebuie schimbate cât mai repede posibil pentru a avea o piele frumoasă şi impecabilă.
Omiterea procesului de îndepărtare a machiajului şi îndepărtarea machiajului în grabă
Este o greşeală făcure de multe femei care, după o zi lungă şi obositoare, nu au timpul şi dispoziţia de a curăţa temeinic pielea seara. Lenea, mai ales regulată, afectează negativ condiţia şi aspectul pielii, care, în timp, îşi pierde strălucirea şi devine aspră. Pentru a evita asta şi pentru a preveni astuparea porilor, este suficient să alocaţi câteva minute pentru a curăţa pielea înainte de culcare. Acest lucru este, de asemenea, important deoarece pielea curată absoarbe mai bine ingredientele active din compoziţia produselor cosmetice de îngrijire.
Alegerea incorectă a demachiantului
Pentru îndepărtarea machiajului, asiguraţi-vă că utilizaţi întotdeauna cosmetice care sunt menite pentru îndepărtarea temeinică a fondului de ten, fardului de ochi şi rimelului. În acest scop, uleiurile sunt mai eficiente şi mai delicate la nivelul pielii faciale decât laptele şi gelurile demachiante. În timpul demachierii, puteţi masa delicat faţa pentru a stimula microcirculaţia. Apoi, spălaţi tenul cu o spumă sau gel potrivit tipului dumneavoastră de piele.
Produse cosmetice nepotrivite pentru tipul dumneavoastră de piele
Nu doar demachiantul trebuie să răspundă nevoilor pielii; acest criteriu trebuie respectat la selectarea tuturor produselor cosmetice de îngrijire a pielii. Dacă dorim să oferim pielii curăţare, hidratare şi protecţie adecvată, trebuie mai întâi să ne identificăm tipul de piele.
Pentru a găsi produse cosmetice potrivite pentru tenul uscat, gras, mixt, precum şi pentru cel sensibil, capilar, deshidratat şi predispus la acnee, este necesar să acordăm atenţie compoziţiei acestora.
De exemplu, tenul sensibil trebuie curăţat cu apă micelară, deoarece micelele curăţă pielea fără a deteriora stratul de protecţie natural. Tenul sensibil este cel mai bine hidratat cu balsam pe bază de pantenol, care calmează iritaţiile şi accelerează procesul de regenerare a epidermei, şi cu siliciu care protejează stratul hidrolipidic. În orice caz, pentru îngrijirea pielii capilare, cosmeticele îmbogăţite cu zinc (antiinflamatorii), hamamelis (regenerează şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul pielii), alge de mare (au proprietăţi de întărire şi calmare) şi rutina (reduce fragilitatea vaselor de sânge) sunt cele mai recomandate. În orice caz, cosmeticele care conţin ingrediente antibacteriele sunt indicate pentru îngrijirea pielii acneice.
Lipsa tonerului
Acest pas nu poate fi omis, deoarece tonerul nu doar îndepărtează impurităţile, ci şi împrospătează şi redă nivelul adecvat al pH-ului.
Ordinea incorectă de aplicare a produselor cosmetice
Cosmeticele ar trebui aplicate într-o ordine strict definită: mai întâi produsele uşoare, apoi cele dense. Aplicaţi mai întâi produsele pe bază de apă, apoi cele cu conţinut de ulei şi, în cele din urmă, serurile şi cremele. Eficacitatea produselor cosmetice este determinată nu doar de compoziţie, ci şi de ordinerea aplicării.
Aplicarea cremelor cu filtru UV doar vara
Chiar şi în cele mai înnorate zile, pielea este expusă la radiaţii UV – indiferent dacă sunteţi afară din casă sau înăuntru. În ultimul caz, motivul este acţiunea bulbilor florescenţi care afectează negativ pielea. Prin aplicarea regulată a produselor care conţin filtre UV, pielea îmbătrâneşte mai lent şi este mai puţin predispusă la decolorare.
Stoarcerea coşurilor
Multe persoane fac asta şi majoritatea ştiu că este un obicei nesănătos pentru piele. Acest obicei prost poate duce la deteriorarea pielii şi la cicatrici permanente. În plus, stoarcerea coşurilor duce la inflamarea şi înroşirea pielii, aceasta devenind iritată şi expusă la infecţii bacteriene şi decolorare.
Evitarea exfolierii
Dacă aveţi pielea sensibilă, capilară sau predispusă la iritaţii, nu este necesar şi nu ar trebui să renunţaţi la folosirea scruburilor. Fiecare ten, indiferent de tip, trebuie exfoliat – secretul rezidă în selectarea produselor cosmetice adecvate. Puteţi alege între produse mecanice, enzimatice şi cele de tip peel-off.
Lipsa cremei de ochi
Pielea de sub ochi este cea mai subţire, de aceea, aceasta îmbătrâneşte cel mai rapid şi, prin urmare, necesită îngrijire specială. O cremă de ochi selectată corespunzător şi aplicată regulat va oferi un aspect radiant şi proaspăt. Cremele de ochi ar trebui să conţină acid hialuronic (hidratează), retinol (stimulează regenerarea pielii) şi coenzima Q10 (îmbunăţeşte fermitatea epidermei). Cosmeticele de ochi îmbogăţite cu proteine, ceramide şi extract de soia au, de asemenea, un efect benefic asupra pielii de sub ochi. De fapt, această zonă ar trebui consolidată nu doar cu creme, ci şi cu geluri şi emulsii care conţin vitamina C, E şi aloe vera.
Utilizarea unui număr prea mare de cosmetice simultan
Conform dermatologilor, îngrijirea ar trebui să se desfăşoare în trei paşi: curăţare, tonifiere şi hidratare. Prin urmare, în loc de a testa un milion de produse noi în acelaşi timp, încercaţi să optaţi pentru (un singur) gel de curăţate de calitate superioară, (un singur) toner şi (o singură) cremă hidratantă. Reţineţi că toate aceste cosmetice trebuie să fie potrivite pentru tipul dumneavoastră de piele. Tonerul poate înlocui cosmeticele de curăţare a pielii pe bază de micele.
În plus, merită să aplicăm măşti faciale, dar una din când în când – în niciun caz, zilnic. Aceeaşi regulă se aplică şi scruburilor.
Utilizarea cosmeticelor care „pot” face prea prea multe
Oricând aveţi tentaţia e a aplica produse universale, amintiţi-vă că dacă ceva ar trebui să fie un remediu pentru tot, probabil că… nu este bun de nimic. Nu este posibil ca un singur produs cosmetic să soluţioneze problema acneei, să hidrateze eficient şi să reducă, în acelaşi timp, ridurile. In schimb, în loc de a beneficia de o schimbare miraculoasă, este posibil să vă iritaţi pielea.
Machiaj la sală
Deşi nu toate femeile se simt confortabil în public fără machiaj, merită să ne obişnuim astfel în anumite situaţii. Chiar şi cosmeticele minerale de machiaj, care nu astupă, de obicei, porii în combinaţie cu transpiraţia, pot îdeteriora vizibil condiţia pielii, cauzând, de exemplu, acnee. De aceea, este o idee bună să aveţi întotdeauna la dumneavoastră un demachiant şi să îndepărtaţi machiajul înainte de a efectua exerciţii fizice. Dacă trebuie să aplicaţi neapărat cosmetice colorate pe faţă, optaţi pentru un rimel rezistent la apă.
Stil de viaţă nesănătos
Nici chiar cele mai bune produse cosmetice nu pot garanta o piele frumoasă, impecabilă, cu un aspect mai tânăr, dacă nu aveţi o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume. Merită să evităm stresul şi produsele stimulante, să facem sport, mai ales în aer liber, şi să dormim suficient în fiecare noapte. Este la fel de important să consumăm minimum 2 litri de apă pură pe zi.
Lasă un răspuns