Argilă cosmetică – Tipuri, Beneficii & Utilizare

Utilizăm ingrediente naturale oferite de Mama Natură pentru îngrijirea pielii şi a părului din ce în ce mai frecvent. Argina cosmetică este printre acestea, oferind o gamă largă de aplicaţii în îngrijirea corpului. Cel mai bun lucru este că o putem combina cu alte produse cosmetice, îmbunătăţindu-i proprietăţile şi, astfel, condiţia pielii şi a părului. Ce tipuri de argilă există & ce beneficii aduc?

Ce este argila cosmetică?

Argila cosmetică sau Caolinitul este un mineral care conţine micro şi macro elemente (siliciu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, zinc, cupri şi seleniu). Argila cosmetică de cea mai bună calitate conţine 95% ingrediente active. Dacă doriţi să cumpăraţi, verificaţi mai întâi compoziţia, care nu trebuie să conţină parfumuri, conservanţi sau compuşi negativi care pot afecta eficacitatea produsului. Culoarea argilei este, de asemenea, importantă deoarece fiecare culoare oferă diferite beneficii pentru păr şi piele.

Argilă cosmetică – proprietăţi & tipuri

  1. Argila verde are această culoare datorită cantităţii mari de fier divalent. Aceasta este extrasă din roci de silex şi aluminiu, găsite în Franţa. Oferă cele mai bune efecte pentru tenul gras, mixt, predispus la acnee şi eczeme, precum şi cel afectat de psoriazis. Argila verde are acţiune dezinfectantă, calmantă, de degresare şi de curăţare a pielii. Nu este indicată pentru tenul sensibil, uscat şi delicat, dar acţionează bine la nivelul tenului matur, netezind ridurile.
  2. Argila roşie are proprietăţi similare argilei verzi; cu toate acestea, acţionează mai delicat. Absoarbe sebumul şi impurităţile, consolidează pereţii vaselor de sânge şi ajută la tratarea acneei rozacee. Este potrivită pentru îngrijirea tenului gras, sensibil şi vascularizat. Datorită acestor proprietăţi, pielea devine neteză şi plină de prospeţime.
  3. Argila galbenă este diferită de argila roşie doar prin conţinutul de oxid de fier. Aceasta conţine o cantitate mult mai mare de oxid de fier, care are o valenţa mai ridicată. Este recomandată pentru tenul gras, mixt, predispus la acnee şi matur.
  4. Argila albă, cunoscută şi sub denumirea de caolinit alb. Are proprietăţi astrigente, nutritive şi regenerative, prin urmare, este potrivită pentru pielea uscată, delicată şi sensibilă. Calmează pielea, accelerează procesul de vindecare a pielii şi uniformizează nuanţa tenului. Există, de asemenea, argilă albă Iordaniană (pentru comprese împotriva celulitei) şi argilă albă Anapa, care stimulează secreţia de colagen, are capacitatea de a exfolia delicat pielea şi reduce ridurile.
  5. Argila roz este o combinaţie de argilă roşie şi albă în proporţie de 1:2. Este recomandată pentru tenul sensibil, delicat şi predispus la acnee. Calmează pielea obosită, purifică porii, reducându-le vizibilitatea.
  6. Argila albastră bentonită este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee, afectat de dermatită, eczeme şi psoriazis. Are capacitate de absorbţie, netezeşte ridurile şi reduce celulita. În plus, conferă luminozitate pielii, oferă oxigenare şi întinde pielea.
  7. Argila ghassoul este, cu alte cuvinte, argilă roşie morocană. Este o pudră maro şi roşie cu capacitate ridicată de absorbţie – este recomandată pentru îngrijirea tenului gras şi acneic. Argila reglează acţiunea glandelor sebacee, oferă un efect de matifiere şi împrospătează pielea. În mod interesant, este un produs revoluţionar pentru îngrijirea părului şi scalpului, prevenind căderea părului.
  8. Argila Fuller’s Earth este bogată în minerale şi are proprietăţi puternice de degresare. Este cea mai bună opţiune pentru persoanele cu ten gras şi predispus la acnee. În plus, această argilă albeşte şi conferă luminozitate pielii, îndepărtând petele pigmentare şi uniformizând nuanţa tenului.
  9. Argila glacială canadiană acţionează delicat şi este recomandată pentru diferite tipuri de piele. Acest produs hidratează tenul, conferă micro nutrienţi, măreşte fluxul sanguin, netezeşte şi uniformizează nuanţa tenului.
  10. Argila neagră este extrasă de la Marea Moartă. Are o acţiune similară argilei verzi, curăţând şi eliberând porii pielii. De aceea, este ideală pentru tenul gras şi acneic, pentru pielea impură care produce prea mult sebum, cu zona T de un luciu nesănătos.
  11. Argila violet şi argila roşie au beneficii similare. Datorită culorii, argila violet este utilizată în terapia culorilor. Cum acţionează? Înmoaie, netezeşte şi iluminează pielea. Produsul este ideal pentru pielea uscată şi normală. 

Argila cosmetică – cum se utilizează?

Amestecaţi argila cosmetică cu apă, hidrolat sau alte produse lichide. Apoi, aplicaţi ca mască la nivelul feţei, gâtului şi decolteului. Aplicaţi pasta topical la nivelul zonelor afectate de imperfecţiuni. Un aspect esenţial este de a nu lăsa agila să se usuce la nivelul pielii. Un fapt amuzant – argila cosmetică poate fi folosită ca pastă de dinţi sau şampon, având o acţiune extraordinară; acţionează, de asemenea, ca aditiv pentru o baie relaxantă. Masca trebuie îndepărtată cu apă călduţă.

Mască cu argilă cosmetică DIY

Pentru a prepara o mască cu argilă, veţi avea nevoie de: pudră de argilă, apă termală sau hidrolat, un vas şi un instrument din plasic sau din lemn pentru a amesteca. De asemenea, puteţi folosi miere, iaurt sau ulei esenţial – aceste ingrediente îmbunătăţesc acţiunea produsului şi îi oferă proprietăţi noi. Amestecaţi argila cu lichidul ales în proporţie de 1:1 şi aplicaţi la nivelul feţei. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. După clătire, utilizaţi un toner şi un produs de hidratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Puterea fructelor. Zmeură sau Mure: Ce ulei să alegem?

mar ian. 26 , 2021
Uleiurile naturale sunt remedii pentru orice problemă. Sună a cliché? Probabil, dar acţiunea acestora, cu siguranţă nu este banală. În afară de îngrijirea părului şi a corpului, uleiurile oferă o acţiune benefică pielii faciale. Nici un ser facial nu se poate compara cu acţiunea uleiurilor naturale. Acestea pot fi aplicate […]