Cărbune activ de bambus în produsele de frumuseţe – un aliat în obţinerea unui ten impecabil

Cărbune dur, cărbune maro, turbă… este timpul pentru versiunea sa orientală. Cărbunele de bambus cucereşte, în prezent, piaţa cosmetică. Ce proprietăţi are şi de ce este un produs de frumuseţe inegalabil?

Denumirea de cărbune de bambus sugerează clar din ce plantă este alcătuit. Este bine cunoscut faptul că bambusul, mai ales lăstarii tineri, este inegalabil în produsele cosmetice şi are proprietăţi puternice de întinerire şi revitalizare a părului şi pielii. Cărbunele de bambus are o acţiune similară?

INCI/Ingrediente: Pudra de cărbune

Cărbunele activ de bambus este alcătuit dintr-un tip special de bambus (MOSO). Este planta cu cea mai rapidă creştere din lume şi o resursă regenerabilă. Creşte rapid după tăiere; lungimea sa atinge chiar şi 30 de metri.

Din punct de vedere cosmetic, cărbunele de bambus este extrem de curat, fiind crescut într-un mediu favorabil. Bambusul destinat producerii cărbunelui este cules la fiecare cinci ani şi este carbonizat la peste 1000 de grade Celsius. Apoi, este măcinat fin.

Cărbune activ de bambus – Proprietăţi cosmetice

Există un motiv pentru care cărbunele de bambus este cunoscut drept diamantul negru. Secretul rezidă în capaciatatea unică – incomparabilă cu a altor substanţe – de a elimina anumite substanţe nocive (absorbţie).

Cu alte cuvinte: cărbunele activ de bambus colectează (şi elimină) toate toxinele de la nivelul pielii, curăţând cu precizie, dezinfectând şi vindecând toate leziunile (inclusiv acneea), lăsând pielea perfect curată, netedă şi luminoasă.

Un alt beneficiu important de frumuseţe este abilitatea cărbunelui de bambus de a absorbi toate mirosurile neplăcute şi secreţiile corpului, fără a perturba stratul natural de protecţie al pielii. Este eficient în tratarea tenului cu pori astupaţi, care secretă o cantitate prea mare de sebum sau e.g. îngrijirea scalpului gras, afectat de mătreaţă.

Datorită proprietăţii de iluminare a pielii, cărbunele activ de bambus va fi ideal pentru pielea îmbătrânită cu pete pigmentare vizibile. De asemenea, este recomandat pentru tenul sensibil, deoarece nu declanşează iritaţii, ci ameliorează şi calmează pielea.

Curăţarea eficientă şi închiderea porilor dilataţi sunt alte beneficii ale cărbunelui activ cu bambus – utilizat regulat, oferă tenului curăţare temeinică, îmbunătăţind extraordinar aspectul. Piele pură, impecabilă, fără impurităţi, pete pigmentare şi pori deschişi – acestea sunt efectele alegerii produselor pe bază de cărbune activ cu bambus.

Cărbunele activ de bambus în produsele de frumuseţe

Ce produse bogate în acest uimitor bambus ar trebui să alegem pentru a ne bucura de păr curat, voluminos şi piele superbă, de vis? Mai presus de toate, alegeţi produsele cele mai naturale. Cumpăraţi apă micelară sau creme faciale pe bază de cărbune de bambus – formula acestora nu trebuie să conţine substanţe comedogenice, parabeni sau alcool. Aceste substanţe perturbă acţiunea moleculelor de cărbune şi slăbesc considerabil capacitatea sa de absorbţie.

Care sunt produsele pe bază de cărbune cu cea mai eficientă acţiune? În principal, produsele de curăţare, măştile negre care reprezintă tratamentul perfect de purificare a pielii, eliminând excesul de sebum şi închizând porii – utilizaţi-le sistematic, o dată pe săptămână fiind suficient.

O altă soluţie excelentă, mai ales pentru persoanele care locuiesc în oraşe mari şi se confruntă cu poluarea, sunt produsele de hidratare pe bază de cărbune activ de bambus. Nu numai că elimină toxinele şi impurităţile, dar şi oferă un efect de matifiere perfectă care durează 24 de ore, şi acţionează ca un antioxidant natural.

Dacă tenul dumneavoastră secretă o cantitate excesivă de sebum şi colectează impurităţi la suprafaţa pielii – încercaţi apa micelară pe bază de cărbune cu bambus. Curăţarea zilnică şi îndepărtarea machiajului cu acest produs va aduce rezultate mult mai bune. Cărbunele de bambus calmează pielea şi normalizează secreţia de sebum, fără a perturba echilibrul hidrolipidic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Argilă cosmetică - Tipuri, Beneficii & Utilizare

Dum ian. 12 , 2020
Utilizăm ingrediente naturale oferite de Mama Natură pentru îngrijirea pielii şi a părului din ce în ce mai frecvent. Argina cosmetică este printre acestea, oferind o gamă largă de aplicaţii în îngrijirea corpului. Cel mai bun lucru este că o putem combina cu alte produse cosmetice, îmbunătăţindu-i proprietăţile şi, astfel, […]