Puterea fructelor. Zmeură sau Mure: Ce ulei să alegem?

Uleiurile naturale sunt remedii pentru orice problemă. Sună a cliché? Probabil, dar acţiunea acestora, cu siguranţă nu este banală. În afară de îngrijirea părului şi a corpului, uleiurile oferă o acţiune benefică pielii faciale. Nici un ser facial nu se poate compara cu acţiunea uleiurilor naturale. Acestea pot fi aplicate ca bază de machiaj sau cremă de zi/noapte. În plus, datorită uleiurilor naturale, puteţi îndepărta machiajul sau înlocui un balsam de buze. Dar cum să cumpărăm un ulei facial bun? În definitiv, există o mulţime de astfel de produse din care putem selecta şi alege. Adevărul este că uleiurile recunoscute pentru acţiunea puternică de hrănire şi revitalizare a pielii sunt, în principal, uleiurile extrase din seminţele fructelor. Astăzi, vă vom familiariza cu două uleiuri de fructe, şi anume: uleiul de seminţe de zmeură şi uleiul de seminţe de mure. Pe care îl veţi alege pentru a vă îngriji pielea facială?

Uleiul de seminţe de mure: Proprietăţi, Acţiune, Comentarii

În primul rând, uleiul de seminţe de mure este potrivit pentru toate tipurile de ten. Acesta este un cosmetic puternic: conţine o gamă de antioxidanţi, vitaminele C şi E care sunt responsabile cu menţinerea aspectului tânăr al pielii, betacaroten care încetineşte procesele de îmbătrânire şi protejează împoriva deshidratării epidermei şi uniformizează tonul pielii.

Uleiul de seminţe de mure poate fi benefic mai ales pentru tratarea tenului afectat de cuperoză. Uleiul consolidează şi sigilează vasele sanguine, uniformizează şi îmbunătăţeşte tonul pielii, previne decolorarea şi rozaceea. De asemenea, acest ulei natural de fructe tratează problemele de pigmentare ale pielii.

Un alt aspect demn de menţionat este că uleiul de seminţe de mure este folositor pentru tratarea tenului gras şi predispus la acnee. Acesta echilibrează secreţia de sebum, îmbuntăţeşte condiţia tenului gras fără a lăsa pielea deshidratată ca multe produse de acest tip. Datorită uleiului de seminţe de mure, porii pielii devin mai puţin vizibili, pielea devine mai netedă şi toate semnele cauzate de acnee sunt, în cele din urmă, atenuate.

Uleiul extras din seminţele de mure primeşte numeroase opinii pozitive. Acesta este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanţi atunci când este aplicat la nivelul tenului. Poate fi adăugat în măşti faciale (poate fi combinat cu argilă cosmetică naturală), amestecat cu apă de plante sau combinat cu acid hialuronic. De fapt, uleiul de seminţe de mure este benefic şi atunci când este combinat cu alte uleiuri naturale şi creme.

Uleiul de seminţe de mure: Beneficii

  • Intensifică acţiunea produselor anti-îmbătrânire;
  • echilibrează secreţia de sebum;
  • combate rozaceea;
  • sigilează vasele sanguine;
  • menţine hidratarea epidermei;
  • conţine vitamine preţioase, acizi graşi şi betacaroten;
  • poate fi aplicat la nivelul tuturor tipurilor de ten, inclusiv tenului afectat de cuperoză;

Uleiul de seminţe de zmeură: Proprietăţi, Acţiune, Comentarii

Uleiul de seminţe de zmeură are o formulă ceva mai uşoară decât cel de mure. Datorită formulei uşoare, acesta este absorbit foarte rapid în piele şi se potriveşte perfect tuturor tipurilor de piele. Femeile cu ten matur vor adora, cu siguranţă, uleiul de seminţe de zmeură datorită acţiunii sale delicate de lifting. În plus, uleiul de seminţe de zmeură oferă o doză imensă de vitamine şi antioxidanţi. Aplicat cu regularitate, îmbunătăţeşte densitatea pielii şi reduce vizibilitatea liniilor fine.

Datorită formulei uşoare, acesta este un produs perfect ce poate fi utilizat ca ser aplicat înainte de machiajul zilnic. De menţionat este că femeile cu ten gras pot utiliza uleiul de seminţe de zmeură deoarece aceast remediu natural reglează, de asemenea, secreţia excesivă de sebum. Acest ulei este şi un remediu preţios pentru pielea iritată; poate fi aplicat chiar şi la nivelul tenului afectat de psoriazis şi eczeme. Uleiul de seminţe de zmeură calmează şi regenerează pielea şi, în plus, previne apariţia iritaţiilor şi deteriorării. Nu în ultimul rând, uleiul de seminţe de zmeură este o substanţă naturală de protecţie solară care protejează pielea împotriva expunerii excesive la soare.

Dacă aveţi ten gras, predispus la acnee, suferiţi de arsuri solare sau decolorări din cauza soarelui, puteţi opta pentru uleiul de seminţe de zmeură pemntru a elimina aceste probleme de frumuseţe. De asemenea, uleiul poate fi folosit şi dacă observaţi primele linii fine la nivelul pielii faciale.

Uleiul de seminţe de zmeură: Beneficii

  • conţine EFA, care apariţine grupului omega-3 şi omega-6;
  • este o sursă bogată de acid elagic (acţiune antiseptică);
  • susţine secreţia de colagen şi elastină;
  • este un agent natural de protecţie solară;
  • conţine cantităţi imense de vitamina A şi E;
  • echilibrează secreţia de sebum;
  • menţine hidatarea;
  • ridică pielea şi reduce vizibilitatea liniilor fine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cele mai frecvente greşeli în îngrijirea pielii faciale

Dum feb. 9 , 2020
Toate femeile – chiar şi cele care o comit – ştiu că cea mai mare greşeală (în ceea ce priveşte frumuseţea) este de a merge la culcare fără a se demachia. În orice caz, aceasta este doar una dintre multele greşeli în îngrijirea zilnică a frumuseţii. Unele dintre acestea sunt […]