Propria ta loțiune de plajă făcută acasă.

Radiația solară nu este întotdeauna un pericol. Într-adevăr, când ne expunem la soare, vitamina D se produce, care în fond, este necesară pentru noi să ne protejăm organismul uman împotriva bolilor. Cu toate acestea, dacă petrecem prea mult timp fiind expuși la soare, putem suferi de arsuri pe piele după. Cum să evitem asemenea efecte adverse ale expunerii la soare? În acest caz, este suficient să ne acoperim pielea cu o cremă de plajă. Evident, cea mai bună metodă este crema făcută acasă.

Sun Protection

Crema făcută acasă cu filtru UV – preparare

Pentru a-ți prepara propria loțiune solară, colectează următoarele ingrediente: 125 de ulei de migdale sau de măsline, 60 ml de ulei de cocos(conține filtrul natural de SPF 4), 60 ml de ceară de albine, două linguri de oxid de zinc(conține SPF 20+), o linguriță de vitamina E luată din capsule, două linguri de unt Shea(un alt SPF 4-5 natural) și ceva uleiuri esențiale la alegere. Merită menționat faptul că vitamina E precum și uleiurile esențiale sunt ingrediente opționale. Restul componentelor, excepând oxidul de zinc trebuie să fie amestecate complet și dizolvate în apă fierbinte. După asta, poți adăuga oxid de zinc și să-l mixezi cu substanțele combinate anterior. Turnați amestecul într-un borcan făcut din sticlă închisă la culoare, fiindcă doar acest tip de recipient oferă o dată de expirare mai lungă a cosmeticului tău. Puneți borcanul deoparte, pentru a lăsa amestecul să se răcească și să devină congelat.

Loțiune de plajă – sfaturi folositoare

Loțiunea de plajă făcuta de tine acasă conține un filtru SPF 20. Dacă dorești să-ți sporești protecția la soare, atunci adaugă mai mult oxid de zinc. Merită menționat faptul că cosmeticul nu este rezistent la apă, deci, după ce înotați și la fiecare două ore, este recomandat să reaplicați produsul. În plus, pune-ți loțiunea într-un loc uscat și răcoros. Data sa de expirare este estimată undeva la șase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Nanoil pentru păr: un singur ulei, trei variante, infinite posibilități

joi sept. 28 , 2017
Știai că părul se aseamănă cu amprentele? Fiecare dintre noi avem un cod unic și diferit al părului. Când se analizează elementele substanțelor prezente în părul cuiva, este posibil să aflăm informații nu numai despre obiceiurile alimentare ale persoanei respective, dar și despre modul în care-și hidratează părul și stilul […]
ulei de păr natural Nanoil