Ritualul de seară de îngrijire facială

Rutina de seară de îngrijire a pielii este extrem de importantă deoarece pielea se regenerează cel mai bine în timpul nopţii. De aceea, a merge la culcare machiate are un impact negativ asupra pielii faciale. Pentru a menţine pielea sănătoasă cât mai mult timp, ar trebui să respectăm câteva reguli. Cum ar trebui să decurgă rutina dumneavoastră de seară de îngrijire facială?

Îndepărtarea temeinică a machiajului

Rutina de seară de îngrijire facială ar trebui să se concentreze pe îndepăratrea precisă a machiajului. Pentru a elimina toate produsele de machiaj, utilizaţi apă micelară sau Metoda de Curăţate cu Ulei (OCM). Ambele soluţii au anumite beneficii: apa micelară este un produs extrem de delicat, în timp ce OCM este o formă foarte eficientă din punct de vedere fizic. Aceasta constă în curăţarea pielii cu ajutorul uleiurilor – dizolvarea uleiului cu uleiuri. Reţineţi să spălaţi pielea până când discheta din bumbac rămâne curată. Demachierea temeinică este un pas esenţial atunci când ajungeţi acasă după o zi obositoate. Doar apoi puteţi trece la următoaraea etapă – purificare. Pentru aceasta, optaţi pentru un produs de spălare fără alcool. Alcoolul usucă extrem de mult pielea.

Exfolierea pielii faciale

Exfolierea regulată a pielii faciala este o altă etapă esenţială în ritualul de seară de îngrijire a frumuseţii. În majoritatea cazurilor, o dată pe săptămână este suficient. Atât produsele gata preparate, cât şi cele DIY sunt eficiente. Reţineţi să efectuaţi mai întâi un test alergic; se întâmplă deseori să nu fim conştiente de ce alergii suferim. Dacă aveţi probleme de piele, renunţaţi la scruburi fizice şi înlocuiţi-le cu agenţi enzimatici de exfoliere.

Cremă de faţă

Noaptea, temperatura corpului creşte vizibil. În consecinţă, pielea absoarbe substanţele nutritive mult mai uşor. De aceea, crema pe care o aplicaţi este extrem de importantă. Produsul selectat trebuie să fie de calitate superioară şi bogat în substanţe concentrate de îngrijire. Tipul pielii şi vârsta sunt alte criterii vitale.

Masajul feţei, gătului & decolteului

Masajul, în special cel efectuat în zonele delicate ale corpului, este plăcut, dar are şi un efect de anti-îmbătrânire, prevenind apariţia ridurilor. De aceea, alocaţi câteva minute pentru a face masaj în fiecare seară.

Somnul

Somnul regulat este la fel de important ca produsele potrivite de îngrjire a pielii şi masajul de seară, dacă nu chiar mai important. Este recomandat să dormiţi 7-8 ore pe zi. În caz contrar, concentraţia de prolactină creşte din cauza somunului insuficient. Excesul de prolactină declanşează episoadele acneice.

Sfaturi pentru rutina de seară de îngrijire facială

Vă prezentăm mai jos câteva trucuri pentru o îngrijire mai uşoară a pielii în timpul serii şi un ten mai sănătos.

În primul rând, aplicaţi un produs hidratant imediat după duş. Contează foarte mult deoarece pielea îşi pierde hidratarea la câteva minute după baie. Aplicaţi o cremă cât mai rapid pentru a împiedica procesul de deshidratare.

În al doilea rând, o dată pe săptămână, după rutina de exfoliere din timpul serii, aplicaţi un strat gros de ulei sau unt cosmetic pe corp. Această mască previne uscarea pielii. În plus, alegeţi creme bogate în vitaminele A şi C şi proteine de regenerare. Vitaminele şi micronutrienţii sunt active mai mult timp dacă le aplicaţi seara, dar se dizolvă rapid dacă le aplicaţi ziua, din cauza expunerii la lumina soarelelui.

În mod surprinzător, dacă suferiţi de acnee, înlocuiţi faţa de pernă în fiecare zi. Acneea înseamnă bacterii care sunt transferate prin atingerea materialului cu pielea facială. Contactul cu faţa de pernă murdară duce la apariţia episoadelor acneice.

Mai mult decât atât, serurile sau măştile cu acţiune puternică sunt cele mai recomandate înainte de culcare. Acestea sunt dificil de aplicat ziua deoarece nu sunt ideale ca bază de machiaj. Noaptea, aplicaţi produse anti-îmbătrânire, deoarece substanţele active (retinolul, coenzima Q10 sau proteinele de regenerare) incluse în compoziţie acţionează mai eficient în timp ce dormim.

Masarea zonei ochilor seara este o idee bună, deoarece deblochează fluxul limfatic şi reduce riscul de apariţie a cearcănelor. Tratamentele de frumuseţe precum masajul de relaxare, microdermabraziunea şi exfolierea sunt perfecte pentru rutina de seară. Astfel, pielea are timp pentru a se odihni şi pentru a fi în formă dimineaţa.

În plus, optaţi pentru parfumuri de relaxare în timpul ritualului de înfrumuseţare din timpul serii. Lavanda, algele marine, citricele, cocosul sunt ideale. Băile cu spumă au un miros superb şi vă oferă bună dispoziţie. Reţineţi că atât baia, cât şi buna dispoziţie vi se vor reflecta pe faţă.

Adiţional, beţi un pahar de apă înainte de culcare pentru a vă proteja pielea împotriva deshidratării nocturne. Seara nu este o perioadă optimă pentru mâncare consistentă. Dacă vă este forame, luaţi o mică gustare. Alimentele picante perturbă stomacul şi deteriorează condiţia pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cărbune activ de bambus în produsele de frumuseţe - un aliat în obţinerea unui ten impecabil

Dum dec. 15 , 2019
Cărbune dur, cărbune maro, turbă… este timpul pentru versiunea sa orientală. Cărbunele de bambus cucereşte, în prezent, piaţa cosmetică. Ce proprietăţi are şi de ce este un produs de frumuseţe inegalabil? Denumirea de cărbune de bambus sugerează clar din ce plantă este alcătuit. Este bine cunoscut faptul că bambusul, mai ales […]